Skip to content

Informatie en huisregels

Welkom Beste gasten,

Welkom in Casa O Chapéu, Estrela Montes te Alfontes, Boliqueime. Op deze plek stond een kleine ruïne. We hebben met de verbouwing, die in 2017/2020 heeft plaatsgevonden, de karakteristieke uitstraling van het huis weten te waarborgen, maar wel met alle moderne eisen van nu. De casa ligt 5 tot 10 minuten van het centrum van Boliqueime met diverse supermarkten, (wijn)bars, restaurants, een bank en een apotheek. Ook de heerlijke stranden zoals ‘Praia da Falésia’ Vilamoura, of het mooie stadje ‘Loule’ zijn niet ver rijden. We hopen dat u gaat genieten van uw verblijf in Casa O Chapéu. Mochten er zaken zijn die u mist of heeft u behoefte aan informatie, bel of mail ons gerust!

Met vriendelijke groet,
Ronald en gastvrouw Sandra

Contact Gastvrouw Sandra: +351 965 515 472 ( ook Whatsapp)
Contact Mobiel Ronald: +31 6 51547787 (ook Whatsapp)
E-mail: info@casaochapeu.nl

Noodgevallen

Nationaal alarmnummer: 112
Brandweercentrale (Bombeiros): 112

De lokale politie (G.N.R.): +351 289 400 560 / +351 289 410 490 International Health Centres (huisartsenpost): Deze zitten in Albufeira aan de rotonde waar de volgende straten samen komen: Rua Jose Fontana, Avenida infante dom Henrique, Avenida Dout- or Sa Carneiro). +351 289 588 923

Health Center Albufeira

U kunt in geval van nood het beste 112 bellen, zij schakelen u door met de desgewenste instantie. Om de hulpverlener snel de weg te wijzen is het verstandig om af te spreken bij cafe Bang Bang onder aan de weg.
Restaurant Meltino (Cantinho P’ra Ribeiro) BANG BANG (naar de schietwinkel aan de overkant van de weg vernoemd).

Er zit ook een Alarmknop op het Alarm Systeem. U komt dan in contact met de Alarmcentrale van Verisure.

Uiteraard kunt u altijd in geval van nood, onze gastvrouw Sandra bellen!

Informatie en huisregels

Water: Het huis is aangesloten op een eigenwaterput die 1 tot 2 keer per week wordt bijgevuld. Wij adviseren u water uit de fles te gebruiken. Ook voor kookdoeleinden.

Tuin: De tuin heeft een automatisch irrigatiesysteem. Kunt u (als het erg warm is), zo nu en dan de planten in de bakken water geven? Onze tuinman (Scott) komt geregeld het noodzakelijke tuinonderhoud uitvoeren. De tuinman heeft een sleutel van de poort.

Zwembad: Het zwembad wordt onderhouden door Patricio. Hij komt 2 keer per week meestal vrijdag- en dinsdagochtend rond 10.00 uur of in de avond tussen 18.00 uur en 20:00 uur het zwembad schoonmaken en het water controleren. Natuurlijk hoeven jullie niet verplicht aanwezig te zijn. Gaarne geen glazen rondom het zwembad gebruiken. Plastic glazen staan in een van de keukenkastjes. Duiken, springen en hardlopen in / rond het zwembad is niet toegestaan .
Toezicht: Kinderen jonger dan 14 jaar is het alleen toegestaan onder toezicht van een volwassene het zwembad te gebruiken. Wij zijn niet aansprakelijk te houden voor ongelukken in en rond het zwembad. Parasols s.v.p. inklappen wanneer u de villa verlaat of de zon onder is gegaan. Dit i.v.m. soms stevige wind en / of regen.

Matrassen en kussens. S.v.p. de matrassen van de ligbedden met een handdoek te gebruiken. Wanneer het regent of gaat regenen s.v.p. alle kussens in het huis neerleggen. S.v.p. binnen niet met natte zwemkleding op de kussens van de stoelen en de banken zitten. De buitenverlichting van het zwembad gaat ’s avonds automatisch aan en uit.

Zwembadverwarming: Sinds seizoen 2022 is er optioneel zwembadverwarming aanwezig. De kosten variëren per per maand in het seizoen en variëren tussen de 10 euro en 45 euro per dag. Als u deze optie kiest wel graag na het zwemmen het zwembad weer afdekken zodat de warmte in het zwembad blijft en het niet onnodig energie kost.

Elektriciteit: Elektriciteit in Portugal is kostbaar. Ook vanwege milieutechnische redenen s.v.p. Lichten en apparatuur niet onnodig aan laten staan.

Koeling en verwarming: De gehele begaande grond is voorzien van vloerkoeling en vloerverwarming. Zorg bij hete dagen ervoor dat de ramen en deuren dicht worden gehouden, zodat het systeem optimaal kan functioneren. Hierdoor heeft de Casa een heerlijke koele en vooral natuurlijke temperatuur. In de slaapkamers zijn er plafonventilatoren en een airconditioning aanwezig.

Het huis kan uiteraard in de morgen of naar behoefte in de nacht worden gelucht.

Aan het begin en aan het einde van de zomer loopt de luchtvochtigheid buiten op. Als de luchtvochtigheid in het huis hoger wordt dan 60 (zie meter bij de keuken en eetkamerdeur), dan slaat de vloerkoeling af, omdat er anders condensatie kan ontstaan. Om op die dagen dit te voorkomen staan er twee lucht-ontvochtigers. Als de luchtvochtigheid in het huis rond de 60 nadert is het raadzaam om deze aan te zetten. De luchtvochtigheid zal dan heel snel dalen waardoor de vloerkoeling zijn werk blijft doen en er een aangename koelte blijft bestaan. Aan de achterzijde van het apparaat zit een tank die bij gebruik 1 á 2 keer per dag moet worden geleegd.

In de zomer en winter is er een constante temperatuur in huis. Er is wel een automatische dag en nacht stand. Het is niet mogelijk om de temperatuur zelf in te stelen! U kunt wel de temperatuur per ruimte inzien door op het display in de keuken te tikken. Als je op het scherm tikt kan je alle ruimtes doorlopen en is de temperatuur per ruimte zichtbaar.

Airconditioning: Alle slaapkamers zijn voorzien van airconditioning. Graag bij gebruik van de airconditioning ramen en deuren sluiten. Wilt u s.v.p. de apparaten uitzetten als u de slaap verlaat?

Roken: Het is niet toegestaan in de villa te roken.

Sanitair: De sanitaire afvoer In Portugal is kleiner dan in Noord-Europese landen. Vriendelijk verzoek wij u geen maandverband, babydoekjes of dergelijke voorwerpen door te spoelen, maar in de vuilnisbak te deponeren.

Betonbladen: Het aanrecht en de bladen van de wastafels zijn van beton en gevoelig voor zuur (zoals citroen) en vet (bijv. Bakolie). De vloeren worden behandeld tegen vlekken. Toch zijn deze kleistenen erg gevoelig voor vlekken. Wilt u de vloeren met een nieuwe vlek s.v.p. gelijk reinigen met een doekje, water en een beetje sop?

Vuilnis: De vuilnis kunt u storten in de grote vuilniscontainers langs de weg nabij het café “Bang Bang” onder aan de weg. S.v.p. geen vuilniszakken buiten laten staan, dit vanwege ongedierte. Voor tussen opslag staan er één afvalcontainers op de binnenplaats. Deze dient u zelf gedurende het verblijf naar de containers onder aan de weg brengen.

Veiligheid: Bij het verlaten van het pand s.v.p. de ramen, deuren en de poort afsluiten. Vergeet u ook niet het alarm aan te zetten. De aluminium deuren kunt u openen door de hendel horizontaal te plaat- sen. Sommige ramen en deuren kunnen ook kantelen. Beweegt u de klink verticaal dan kunt u de deur van het raam naar u toe trekken.

Veiligheid

EHBO-doos:
Deze liggen in beide badkamers op de begaande grond en op de richel van de keuken.

Branddeken:
Deze hangt aan de muur in de keuken, boven de spoelbak en aan de muur in de buitenkeuken.

Brandblusser:
Deze staat in de buitenkeuken en er staat eentje naast de servieskast in de keuken.

Capsules Nespresso-apparaat:
In het winkelcentrum in Guia kunt u bij Nespresso capsules kopen. De Nespresso stand is gesitueerd in de buurt van de Worten winkel op de begane grond.

Zaklamp:
Stroomstoringen komen wel eens voor in Portugal. Links naast de servicekast hangt een zaklamp voor geval van nood of bij een stroom uitval.

Handleidingen:
In de wandkast bij de televisie staat een doos waar de verschillende handleidingen in zijn opgeborgen, indien u deze nodig mocht hebben.

Internet:
Er is 4G internet

Glas:
Gaarne geen glazen gebruiken op het zonneterras naast het zwembad gebruiken. Plastic glazen staan in een van de keukenkastjes.

WIFI: De Wi-Fi code voor Casa O Chapeu en Casa O Chapeu Zwembad: VakaTie!

TV: De televisie is smart tv (LG). Omdat niet ieder apparaat er even makkelijk aan kan worden gekoppeld is er ook een kabel HDMI voor Ipad en een chromecast aan de tv gekoppeld zodat er ook op deze wijze kan worden gestreamd

Alarm en Camera’s: Het huis is beveiligd met een alarmsysteem en buiten camera’s. In de zomer wordt de camera op de binnenplaats voor privacy verwijderd.  In huis zijn er 2 sensoren met een fotocamera die (ALLEEN) foto’s maakt als het alarm afgaat. Deze lenzen zijn indien gewenst eenvoudig af te dekken door het schuifje omhoog te duwen. Indien u langer weggaat is het aan te bevelen om de schuifjes voor het activeren van het alarm open te zetten.

Tussentijdse schoonmaak:
Bij een verblijf van meer dan een week wordt het huis tussentijds schoongemaakt. Dit is een lichte schoonmaak van de slaap- en bad- kamer(s) en een wisseling van het beddengoed en de handdoeken. Onze gastvrouw Sandra, zal dit rond 10 uur op de afgesproken dag verzorgen. Sandra heeft een sleutel dus u hoeft ook hiervoor niet thuis te blijven. Sandra spreekt goed Engels

Kussens: Naast de witte container (parking) is er een grote kussenbak aanwezig. De meeste kussens zijn weersbestendig. Een aantal niet maar die zijn goed te herkennen en dienen met regen binnen te worden geplaatst. S.v.p. binnen niet met natte zwemkleding op de kussens van de stoelen en de banken zitten. De buitenverlichting van het zwembad gaat ’s avonds automatisch aan en uit.

Parasols:
s.v.p. inklappen wanneer u de villa verlaat of de zon onder is gegaan. Dit i.v.m. de soms stevige wind en/of regen.

Vertrek: Bij vertrek verzoeken wij u de volgende zaken te ondernemen:

Bij vertrek verzoeken wij u de volgende zaken te ondernemen:

  • Afhalen van de bedden;
  • Het linnengoed bij elkaar op een hoop leggen;
  • De barbecue reinigen;
  • Afvalzakken in de betreffende afvoerplaats deponeren (onder aan de weg net voor het cafétje Meltino (Bang Bang, genoemd naar de schietwinkel tegen over het cafétje).
  • De koelkast en de vriezer leeg achterlaten (dichte producten kunnen achterblijven voor de volgende gasten).

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking en een zonnig en prettig verblijf toegewenst!

Back To Top